Clash of Clans Saldırı Taktikleri
Clash of Clans Nedir? Nasıl Bir Oyundur?
Clash of Clans, Helsinki, Finlandiya merkezli video oyun şirketi olan Supercell tarafından üretilmiş olan çok oyunculu, gerçek zamanlı, ücretsiz, çevrimiçi bir strateji oyunudur.
Oyunda, oyuncular köylerini başka oyunculara karşı korumak için çeşitli savunmalar, tuzaklar inşaa ederek, aynı zamanda başka oyuncuların köylerini yıkmak amacıyla da asker üretirler.
İlerleme için gerekli materyaller (Altın, İksir ve Kara İksir) başka oyuncuların köylerini yıkarak veya toplayıcılarla (kollektörlerle) elde edilebilir. Oyunda önemli bir yer taşıyan yeşil kristaller(taşlar) ise kredi kartıyla, oyundaki başarılarla veya köyde bulunan çalı, ot ve ağaçların toplanmasıyla kazanılabilmektedir.
Oyuncular, en fazla 50’şer kişilik gruplardan oluşan klanlar kurabilir, bu klanlara katılabilir ve farklı klanlarla savaş yapabilirler. Klan katılımcıları kendi içlerinde çevrimiçi sohbet edebilir, diğer üyelerin klan kalelerine asker gönderebilirler.
Clash of Clans Saldırı Taktikleri
Bu bölümde her TH (Town Hall = Köy Binası) için farklı taktikler, farklı ordu kombinasyonları vereceğiz.
Bazı Genel Bilgiler
- Unutmayın ki ganimet herzaman 1. planda, kupa ise 2. plandadır. Hiçbir zaman köyünüzün tamamını geliştirmeden (en azından çoğunu) köy binası atlatmayın. Köy binası geçtiğinizde bulunduğunuz TH seviyesinin altındaki köylerden daha az ganimet gelecektir. Bu sebepten dolayı köyü bitirmeden geçmeyin. Size gelecekte daha çok uğraş çıkaracak olabilir 😉
- Duvarcılar çok önemli askerlerdir. Size zaman kazandırır. Getirmeyi unutmayın.
- Oyunun %90 ında kullandığınız askerler Barbar, Okçu’dur. Bu yüzden bu askerlere bir tık fazla önem verin.
- Herolar(Kral ve Kraliçe) çok önemli askerlerdir. Seviyelerini sürekli yükseltmeye çalışın.
- Normal büyülerin ve Kara büyülerin savaşa büyük katkısı vardır. Özellikle kupa kasarken kullanmaktan çekinmeyin ve büyülerin seviyesini yüksek tutun.
- Küçük askerlere(barbar, goblin, okçu, duvarcı) alan tesiri vuran (splash) defanslar çok zarar verir. Buna dikkat edin.
- Tek tip ordu seçiminden kaçının.
- Düşman köyünde mezar taşları varsa, işçi klubelerinden “ZzZ” yazısı çıkıyorsa, X-topları boşsa, infernolar(cehennem kuleleri) bitmiş ise ve madenler(toplayıcılar) dolu ise o köy inaktiftir. Yani ganimetin çoğu toplayıcılardadır. Fakat tam tersi ise o köy aktiftir yani ganimet depodadır. Bunu bilmek önemlidir çünkü askerleri nereye göndereceğimizi bilmemiz gerekir.
- 2×2 lik boşluklardan dev bomba veya tesla çıkabilir. Bu boşlukların yerini belirleyin ve dikkatli saldırın.
- Saldırının biçimine, isteğinize ve ulaşılabilirliğe bağlı olarak klan kalesi ve Herolardan kurtulun. (Ör: GoWiPe yaparken klan kalesi ve herolar çıkarılmaz. Fakat Binici(Hog) ile saldırırken klan kalesini ve heroları çıkarmak kritiktir.)
Şimdi size köy düzeninizde göre saldırı taktiklerini vereceğiz
TH 1-2-3-4-5-6
Bu TH seviyelerinde hem ganimet hem kupa için Dev, Barbar, Okçu, Goblin, Duvar kırıcı kombinasyonları kullanılmalıdır. Duvar kırıcılar savaşlarda büyük önem taşır ve size zaman kazandırır. Bu yüzden getirmeyi ihmal etmeyin. Balon 4. seviyeden sonra güçlendiği için bu TH seviyelerinde pek kullanışlı değildir. Fakat kullanmak size kalmış 😉 Büyücüler de aynı şekilde diğer askerlere göre (barbar, okçu, dev, duvarcı) daha uzun sürede üretilir, daha maliyetlidir ve 4. seviyeden sonra gerçekten güçlenmeye başlar. Bu nedenden dolayı bu askeri de yüksek seviyelerde kullanılması daha iyi olur. Dev-Şifacı taktiği TH 5-6 için kullanılabilir.
Özet Olarak bu TH seviyesinde dev, barbar, okçu, goblin, duvarcı kombinasyonları kullanmak sizlere hem üretim maliyeti hem de üretim zamanı açısından büyük avantaj sağlar. Oyunun en hızlı ve en ucuz üretilen askerleri bunlardır.
TH 7
Bu TH seviyesinde askerleriniz 4. seviye olur, gerçek potansiyelleri ortaya çıkar 😉 Hem ganimet hem kupa için: Dev-Şifacı, Dev-Büyücü, Dev-Barbar-Okçu ve sadece Barbar-Okçu (Barch) gibi ordular kullanılabilir. Duvarcı herzaman olmalıdır, goblin isteğe bağlıdır. Barch ileriki TH seviyelerinde çok ve çok kullanılan bir taktiktir. Bu yüzden bu saldırıyı denemeyi unutmayın.
TH 7 de yeni olan kara iksir, kara kışla, kara iksir sondası, barakada ejder ve kral açılır. Kara kışla askerleri olan dalkavuk ve domuz binicisi (Binici-Hog) açılır. Binici 3. seviyeden sonra güçlenir bu yüzden düşük seviyede pek kullanılmaz. Ejder ise üretimi pahalı olduğu için genelde klan savaşlarında kullanılır. Kral olabildiğinde çabuk açılmalı ve 5 seviye yapılmalıdır çünkü kral oyundaki güçlü askerlerden biridir. Fakat açılırken yeşil taşlar harcanmamalıdır. Yeşil taşlar inşaatçıya harcanmalıdır.
Özet Olarak bu TH seviyesinde de dev, barbar, okçu, duvarcı, goblin kombinasyonları hem kupa hem ganimet için kullanılmalıdır.
Hedefiniz hala ganimet ve TH10 olana kadar ganimet olmalıdır 😀
TH 8
Asıl strateji burada başlar 😉 Bu TH seviyesinde ganimet için: Barch, Dev+Barch gibi kombinasyonlar kullanılmalıdır. Barakada ilk satırdaki askerler ganimet askerleridir (barbar, okçu, dev, duvarcı) ve bu askerlerle ganimet kasılmalıdır. Duvarcı mutlaka olmalıdır, goblin isteğe bağlıdır. Bu ordularla hem depoya hemde toplayıcıya saldırılabilir. Büyücü, balon, ejder, pekka maliyetli ve uzun sürede üretilen askerlerdir bu yüzden ganimet için kullanılmazlar. Şifacı da dev sayısı azaldığı için kullanılmaz. Amaç ganimet olduğu için minimum sayıda büyü kullanılmalıdır.
Kupa açısından bakarsak 3 tür saldırı vardır:
1) Düşük Maliyetli Ordular: Barch, Goblin+Barch. Az zamanda, düşük maliyetle tek yıldız için saldırarak yapılır. Tek yıldıza girildiği için kupa getirisi azdır. Barch ve türevleri kupa için çok işlevsel değildir fakat kullanilabilir ve işe yarardır.
2) Orta Maliyetli Ordular: Dev-Şifacı, Dev-Büyücü, Dev-Barbar-Okçu. Süresi az değildir, maliyeti ortadır. 2-3 yıldıza girildiği için getirisi yüksektir. Kupa kasarkenki kullanılabilecek ideal ordulardır.
3) Yüksek Maliyetli Ordular: Ejder, Binici, Balon-Dalkavuk, Golem-Pekka-Büyücü (GoWiPe). Süresi az değildir, Maliyeti bayağı yüksektir. Bazıları çok fazla iksir, bazıları ise çok fazla kara iksir kullanır. İdeal ordu değillerdir. Genelde savaşlarda kullanılırlar.
Özet Olarak bu seviyede ganimet için Barch+Goblin+Dev kombinasyonları kullanılmalı duvarcılar unutulmamalıdır 😉
Kupa için ise Dev-Şifacı-Barbar-Okçu-Büyücü kombinasyonları kullanılmalıdır. Bunun dışındaki ordular ya çok maliyetlidir yada kupa getirisi azdır.
TH 9
Bu TH seviyesinde askerler 6 seviye olacağı için hem kupa hem ganimet saldırıları Dev-Barbar-Okçu-Büyücü ile yapılabilir. Her TH seviyesinde olduğu gibi duvarcı olmalı, goblin isteğe bağlıdır. Şifacı hava savunmaları çok güçleneceği için pek işlev görmez. Büyücü ise zaman aldığı için isteğe bağlıdır. Yeni gelen kraliçeyi yükseltin. Heroları(Kral ve Kraliçe) olabildiğince yüksek seviyeye çıkarın.
Balon 6. seviyeye yükselir ve çok güçlenir. Bu yüzden kupa kasarken işe yarayabilir; Balon-Dalkavuk(Baloonion), LavTazısı(Lava Hound)-Balon-Dalkavuk(Lavaloonion), Ejder-Balon-Dalkavuk(Dragoloonion) gibi saldırılar kullanılabilir.
Bunun dışında Hog, Golem-Büyücü-Pekka(GoWiPe), Golem-Büyücü-Cadı(GoWiWi), Golem-Büyücü-Hog-Balon (Hibrid Saldırı), Golem-Valkyrie-Balon(GoVaLo) gibi bitmek bilmez saldırılar yapılabilir 😀 Fakat üretim maliyeti de buna karşılık fazla olabilir.
Özet Olarak ganimet için: Barch, Dev-Büyücü-Barbar-Okçu gibi saldırılar (Duvarcı olmalı, goblin isteğe bağlı :D) kullanılabilir.
Kupa için ise Dev-Büyücü gibi saldırılar, Golem kullanılan ordu türevleri, Balon-Dalkavuk türevleri veya Hog kullanılabilir.
TH 10
Artık TH10 oldumuza göre defansları, tuzakları vb. herşeyi bitirdikten sonra kupaya odaklanabiliriz. Defansların tuzakların parası için Dev-Barbar-Okçu türevlerini kullabilirsiniz. Zaten buraya geldiğinize göre artık birşeyler biliyor, bazı ordularda ustalaşmış olmanız gerekiyor ;D Aklınıza ne geliyorsa deneyin, yeni ordular türetin! 🙂
Kupa olarak ise Golem türevi ordular, Balon türevi ordular kullanabilirsiniz. Ganimet sıkıntısı pek duymayacağınız için rahatça saldırabilirsiniz. Hog, Dev-Şifacı bu seviyede pek etkili değildir fakat deneyebilirsiniz 🙂 Yukarıda da dediğimiz gibi yeni ordular, değişik kombinasyonlar deneyin. Şampiyon, Titan ve Efsane(Legend) liglerine çıkın 🙂
Oyundan soğuduğunuzu hissederseniz kendinize bir klan bulun, yaratın ve kendinizi klan savaşlarına verin. Arkadaşlarınızla birlikte oynarsanız oyun daha eğlenceli olur. Arkadaşlarınızı davet edin. Kendinizi klan savaşına vermek, 3 yıldız stratejilerini denemek ve başarmak sizi oyunun içine tekrar sokacaktır 😉
Kaçırdığımız, unuttuğumuz, daha ayrıntılı anlatmamızı istediğiniz bölümler olabilir. Lütfen yorum yapmaktan, öneri vermekten çekinmeyin. Unutmayın ki bilgi paylaşırsanız bir işe yarar 😉
Ve ayrıca bu yazıda beğendiğiniz bir bölüm, öğrendiğiniz yeni bir taktik, saldırı olursa lütfen bu sayfayı beğenin ve paylaşın. Eğer sitemizden aldığınız bilgileri kullanırsanız kaynak göstermeyi unutmayın 🙂
Okuyup zaman ayırdığınız için teşekkürler ;D
- Top Eleven 2024 Token Hilesi: Gerçek mi Yalan mı? - 13 Haziran 2024
- coc Clash of Clans Yeni Birlikler 2024 - 12 Ocak 2024
- coc Clash of Clans hesap değiştirme 2023 - 09 Temmuz 2023
Clash of Clans efsanelerinden birisi olan Gulyabani ye, sitemize bu değerli bilgilerini aktardığı için teşekkür ederiz.
webtenoyna.com ailesi